Sürdürülebilir bir gelecek için

Sürdürülebilir bir gelecek için "KARBON AYAK İZİMİZİ " siliyoruz.

Giderek ısınan dünyamızda; buzullar eriyor, kar yağışları azalıyor, ısınan okyanuslar büyük fırtınalara yol açıyor. Kısacası dünyamızın iklimi değişiyor. #MAEO Ailesi olarak; Karbon salınımını azaltmak için harekete geçiyor, öğrenci, veli ve paydaşlarımızı karbon nötr olmak için çevresel duyarlılığa davet ediyoruz.

12.03.2022 340

* Ülkemiz ve dünyamız için enerji verimliliğine özen gösteriyor, okulumuzdaki tüm elektronik cihazları, enerji tasarrufu modunda kullanmaya dikkat ediyoruz. * Kullanılmayan ışık ve musluk kontrollerini sürekli yapıyor, aydınlatmada tasarruflu ürünler kullanıyoruz. *Ambalaj, cam ve kağıtların geri dönüşümünü sağlıyoruz. ️ *Ulaşım şekillerimizde değişiklik yapıyoruz. Toplu taşıma sistemlerini ve yakıtı verimli kullanan araç kullanımını destekliyor,  ulaşımda mümkün oldukça bisikleti tercih ediyoruz. ‍️‍️ * Tüketimi azaltmak, ürünleri tekrar tekrar, verimli bir şekilde kullanmanın yollarını arıyor, kağıt yerine cam bardaklar tercih ediyoruz. * Harcadığımız karbonu telafi etmek için, Çimlendirme ve Fidan Dikme Etkinlikleri yapıyor ve planlıyoruz. * Kağıt kullanımını azaltmak için; EBA Platformunu ve Dijital Materyalleri aktif kullanmaya özen gösteriyoruz. Sizlerde sera gazı oluşturan faaliyetlerinizi belirlemek ve ne kadar salınım yaptığınızı ölçmek için aşağıdaki web sitesini kullanabilir http://www.karbonayakizi.com/calculator/calculator.aspx Karbon ayak izimizi azaltmak adına attığımız adımları beraberce çoğaltmak için, bize önerilerinizi yazabilirsiniz.

12-03-202212-03-202212-03-202212-03-202212-03-202212-03-202212-03-202212-03-202212-03-2022