OKULUMUZUN TARİHÇESİ

28.05.2013 1321

Okulumuz; 1986 Yılı Eylül ayında Koruma Derneği kurularak, ilk temeli ekim ayında atılmıştır. 1988 yılı Haziran ayında tamamlanan okulumuz, 19 Eylül´de iki katlı binasında eğitim öğretim vermek için hizmete girmiştir.

Birinci katında 1 - 5 sınıflı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, ikinci katında Emirdağ Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzun yapımında Devlet Desteğinin yanında, Koruma Derneği yöneticileri ve Avrupa´daki vatandaşlarımızın katkısı büyük olmuştur.

Okul binasına, 1991 yılında bir kat daha ilave edilerek, üç katlı yapısıyla şimdiki görünümünü almıştır.

Öğrenci sayısının artmasıyla derslikler yetersiz gelmiş ve 1993 yılında okulumuz ana bina yanına tek katlı ve 6 derslikli olan ek bina yapılmıştır.

2001 yılında Emirdağ Anadolu Lisesinin okulumuz binasından ayrılması sonucu taşıma merkezine dönüştürülen okulumuz, 33 köy ve civar mahalleden taşınan öğrenci ile ilçemizin en büyük taşıma merkezli okulu olmuştur.

Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim öğretim görebilmeleri için, okulumuz 2007 yılında ciddi anlamda bir tadilattan geçerek tam anlamıyla yenilenmiştir. Bu süreç içerisinde okulumuza İbrahim AKGÜL tarafından BT sınıfı kazandırılmıştır.

2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu adını alan okulumuz, okul bahçesinde bulunan ana binada hizmet vermektedir. Okulumuz bahçesinde bulunan ek bina da ise Mehmet Akif Ersoy İlkokulu hizmet vermektedir.

Okulumuz halen taşıma merkezi olarak hizmet vermektedir. 

Okulumuzun bu hale gelmesinde katkılarını ve emeğini esirgemeyen öncelikle öğretmenlerimize ve velilerimize olmak üzere, tüm kurum ve kişilere Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu adına teşekkür ederim.

 

 

                                                                                                                                              Asaf GÖREN

                                                                                                                                              Okul Müdürü