Hedefimiz Barış Yapıcılık ve Uzlaşma

Okulumuzda Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehberlik Öğretmeni Esmanur ÖNER tarafından yürütülen “Akran Arabuluculuğu Projesi” 2. yılında eğitim ve çalışmalarına devam etmektedir. 🟡 Arabuluculuk; uzlaşıyla ve farklılıklara rağmen birlikte barış içinde yaşamı dokuyabilme projesidir. 🟠 Birbirileri ile yaşıt veya yakın yaşta olan gençler arasında yaşanan çatışmaların, tarafsız bir akranının aracılığı ve kolaylaştırıcılığında, yüz yüzemüzakere edilerek yapıcı ve barışçıl bir çözüme ulaştırılmasını hedefleyen bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. 🟢 Arabulucu Öğrencilerin, ️Liderlik becerilerinin gelişmesi ️Eleştirel düşünme, iletişim ve konuşma becerilerinin gelişmesi ️Öz denetim, öz saygı ve özgüvenin artması ️Arkadaşları arasındaki önemin artması ️Yaşamının ve kariyerinin her noktasına taşıyacağı müzakere, diyalog ve sorun çözme becerilerini gelişmesi ve ilerletilmesi sağlanacaktır. Tüm öğrencilerin iletişim, uzlaşma ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 🟣 Projeyle öğrencilerin müzakere ve uzlaşma kültürü benimsemeleri ve bunu davranışlarına yansıtarak daha sağlıklı bir toplumun var olması amaçlanmaktadır.

20.10.2023 83

20-10-202320-10-202320-10-202320-10-202320-10-202320-10-2023