ERASMUS+KA229 CONNECTING PEOPLE PROJESİ İÇİN ROMANYA HAREKETLİLİĞİ GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

27.02.2020 483

Erasmus+KA229 (Okullar Arası Değişim Ortaklıkları) kapsamında Okulumuzun Proje Koordinatörü olarak yer aldığı, " Connecting People (İnsanları Birbirine Bağlayan, İletişim) " isimli projenin ikinci toplantısı için, 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Romanya'nın Dorohoi kenti Scoala Gimnaziala "Stefan Cel Mare" kurumuna;  altı öğrenci ve üç öğretmenimizle  proje hareketliliği gezisi gerçekleştirilmiştir.

Etkinliklerde; Öğrenci ve Öğretmenlerimiz, Dorohoi ve Suceava  şehirlerindeki sanat ve tarih müzesi kültürel gezilerine; { Sucevita Moldivita, The Egg Museum ( Vama – Bukovina ), The Village Museum (Suveava Citedal), Buğdan Manastırları } Akademik, Kültürel ve Sanat konulu Workshop ve atölye çalışmalarına katılmışlar, oryantasyon ve grup oyunlarında yer almışlardır. International Cultural Evening workshop kapsamında, Romanya Proje Ekibimiz Ege Yöresine ait "Harmandalı Zeybeğini" sergilemiştir.

Projenin başlığına ve amacına uygun aktivitelerle dolu geçen proje hareketliliğinde; katılımcı öğrencilerimiz İngilizce dilinin kullanımı, farklı kültürleri yakından tanıma, sözlü ve sözsüz iletişim kurma, farklılıklara saygı duyma ve uyum sağlama, grup çalışmasında bir takımın parçası olduğunu hissetme gibi alanlarda çok olumlu kazanımlarla geziyi tamamlamışlar ve katılım sertifikalarını almışlardır. Projenin ikinci toplantısında okulumuzu temsil eden; Öğrencilerimiz Abdullah Elçi, Busenur Günlü, Beyza Çiloğlu, Burçin Kaplan, Mustafa Çalışkan ve Mahmut Çatinkaya'ya; İngilizce Öğretmenimiz Yasemin Beydilli,  Türkçe Öğretmenimiz Zehra Kilci ve Matematik Öğretmenimiz Fadime Eryılmaz'a başarılı temsilleri için teşekkür eder, akademik başarılarının devamını dileriz.

27-02-202027-02-202027-02-202027-02-202027-02-202027-02-202027-02-202027-02-2020